Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ανώδυνη Μέθοδος Διακοπής Καπνίσματος

http://www.vitamelia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-2/
Δεν θα αναφερθώ στα προβλήματα υγείας που δημιουργεί το κάπνισμα. Αυτά είναι γνωστά.
Θα αναφερθώ σε μία μέθοδο ανώδυνης διακοπής καπνίσματος.
Υπογραμμίζω το «ανώδυνης» γιατί εκεί βρίσκεται το κλειδί για την απεξάρτηση.
Όταν ένας καπνιστής σκέφτεται να κόψει το τσιγάρο, τότε ο εγκέφαλος προβάλλει αρνητικές εικόνες όπως στέρηση, εκνευρισμό, υπερβολική λήψη τροφής, παχυσαρκία κλπ.
Θα σας προτείνω μία μέθοδο με...
την οποία θα καταφέρετε να κόψετε το τσιγάρο χωρίς να βιώσετε τα παραπάνω, αρκεί να την ακολουθήσετε πιστά.
1. Θα πρέπει να το έχετε πάρει απόφαση. Να θέλετε πραγματικά να το κόψετε, έστω κι αν υπάρχει κάποιο προσωρινό μικρό τίμημα.
2. Διαλέξτε μία περίοδο που δεν αντιμετωπίζετε κάποια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση.
3. Αγοράστε μία συσκευή ατμίσματος (ηλεκτρονικό τσιγάρο)
4. Αγοράστε υγρό πλήρωσης χωρίς νικοτίνη. 
http://www.vitamelia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-2/?c_id=097_ret&ap_id=v020244

Πατήστη πάνω στην φωτο
Προτείνω αφού κάνετε την έρευνά σας,  Υγρό για Ηλεκτρονικό Άτμισμα με Πράσινο τσάι & Πυκνογενόλη, γιατί είναι ασφαλές, ανήκει στα τρόφιμα και επιπλέον καθαρίζει τον πνεύμονα (μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών)
5. Ξεκινήστε να μετράτε τα τσιγάρα σας και αφαιρέστε 5 ημερήσια, για μια εβδομάδα. Δηλαδή, αν καπνίζετε 20 τσιγάρα την ημέρα, θα αφαιρέσετε 5 και θα σας μείνουν στο πακέτο για να καπνίσετε τα υπόλοιπα 15. Παράλληλα θα χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο απεριόριστα όσο επιθυμείτε. Αυτό θα το συνεχίσετε καθημερινά για όλη την εβδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας θα παρατηρήσετε ότι δεν είχατε κανένα στερητικό σύνδρομο και ότι ήταν ποιο εύκολο απ΄ ότι αρχικά νομίζατε.
6. Την επόμενη εβδομάδα θα αφαιρέσετε άλλα 5 και θα έχετε διαθέσιμα 10 τσιγάρα ημερησίως και απεριόριστο άτμισμα.
7. Την επόμενη εβδομάδα θα αφαιρέσετε άλλα 5 και θα έχετε διαθέσιμα 5 τσιγάρα ημερησίως και απεριόριστο άτμισμα.
8. Από εκεί και πέρα θα αφαιρείται 1 τσιγάρο για κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε να χρησιμοποιείτε μόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
9. Το άτμισμα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απεριόριστα (μόνο καλό σας κάνει εφόσον δεν περιέχει νικοτίνη). Θα παρατηρήσετε όμως ότι σταδιακά θα το χρησιμοποιείτε όλο και λιγότερο έως καθόλου. Κάποια στιγμή δεν θα το χρειάζεστε καθόλου.
Η παραπάνω μέθοδος χρειάζεται χρόνο, αλλά είναι δοκιμασμένη και έχει τεράστια ποσοστά επιτυχίας, ανώδυνα και χωρίς να σοκάρετε τον οργανισμό σας.
Κάποιοι έχουν επιλέξει να μείνουν στο βήμα 7. Δηλαδή να καπνίζουν 5 τσιγάρα την ημέρα και να συμπληρώνουν με ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αν επιλέξετε να σταθεροποιηθείτε σε αυτό το σημείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι έτσι δεν κόβετε το τσιγάρο αλλά το μειώνετε.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία
Dr. Λάμπρος Γερακούλιας M.D.
Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου