Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γνωρίστε το όπλο κατά του καρκίνου

<a href="http://www.vitamelia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/graviola-60caps300mg/?c_id=097_ret&ap_id=v020244" target="blank">Graviola</a>
Graviola: Αντικαρκινική Υπέρ-Τροφή
Η Graviola είναι ένα τροπικό δέντρο που ευδοκιμεί στις τροπικές περιοχές της Νότιας Αµερικής. Κάθε µέρος του δέντρου χρησιμοποιείται σαν φυσικό φάρµακο. H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αµαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιµικροβιακό ευρέως φάσµατος κατά των βακτηρίων και των µυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίµατος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθµα, προβλήµατα µε το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά. Τα αποτελέσµατα διαφορετικών ερευνητικών οµάδων σε πειράµατα in vitro έδειξαν περιορισµό των....
όγκων και εξειδικευµένη τοξικότητα εναντίον καρκινικών κυττάρων διαφορετικών τύπων, συµπεριλαµβανοµένων του καρκίνου του παχέος εντέρου, του µαστού, του προστάτη, των πνευµόνων και του παγκρέατος, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα. Ιδιαίτερα σε in vitro πειράµατα σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου η Graviola εµφάνισε πολλαπλάσια υψηλότερη ικανότητα περιορισµού του όγκου από την Adriamycin, ουσία που δίνεται στη χηµειοθεραπεία, χωρίς συγχρόνως να παρουσιάζει τοξικότητα. Δρα εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα µε πολυφαρµακευτική ανοσία, λόγω δέσµευσης του ΑΤΡ - της κύριας πηγής ενέργειας στο κύτταρο. Δε συνιστάται για εγκύους. Μπορεί σε πολύ υψηλές δόσεις να προκαλέσει στοµαχικές διαταραχές. Συνιστάται να συµπληρώνεται µε προβιοτικά όταν λαµβάνεται για µεγάλα χρονικά διαστήµατα. Το Graviola είναι ένα μικρό, πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο στον Αμαζόνιο,5-6 μ. υψηλό. Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις ιδιότητές του από τη δεκαετία του '40 και έχουν βρεθεί πολλές ενεργές ενώσεις και χημικές ουσίες. Σε ένα πρόγραμμα διαλογής φυτών και βοτάνων του 1976 από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου, τα φύλλα graviola παρουσίασαν ενεργή τοξικότητα ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.
Από άποψη θρεπτικής αξίας, το φρούτο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του δέντρου χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών. Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο. Μέρη του δένδρου -συμπεριλαμβανομένου και του φλοιού, φύλλα, ρίζες, φρούτα και σπόρους φρούτων- είχαν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους άνδρες και την ιατρική αυτοχθόνων Ινδιάνων της Νοτίου Αμερικής για τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, άσθμα, προβλήματα στο συκώτι, και την αρθρίτιδα.
Μια φαρμακευτική εταιρεία δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνοντας μια θεραπεία για τον καρκίνο επικεντρώθηκε σε ένα μυθικό δέντρο που ονομάζεται Graviola. Προσπάθησε για σχεδόν επτά χρόνια να συνθέσει δύο από τις πιο ισχυρές ουσίες ώστε να αποκτήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία διέθεσε χρήματα για έρευνα και δοκιμές των αντικαρκινικών ιδιοτήτων του Graviola και ήταν συγκλονισμένη από τα αποτελέσματα. Η φαρμακευτική εταιρεία όμως είχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Είχαν περάσει χρόνια προσπαθώντας να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα για δύο από τις πιο ισχυρές χημικές ουσίες του δέντρου, αλλά δεν μπορούσαν να αναπαράγουν το πρωτότυπο. Και δεν θα μπορούσαν να πωλούν το προϊόν με μεγάλο κέρδος
-επειδή βάσει νόμου οι φυσικές ουσίες δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μετά από επτά χρόνια η εταιρεία πάγωσε το σχέδιο.  Από το 1976, υπήρξαν αρκετές πολλά υποσχόμενες μελέτες για τον καρκίνο σε σχέση με το Graviola.  Το Graviola έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα in vitro σε τουλάχιστον 20 εργαστηριακές δοκιμές. Η πιο πρόσφατη μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας στις αρχές του έτους, προέκυψε ότι οι δύο αυτές χημικές ουσίες έδειξαν "επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρίσιμο με αδριαμυκίνη" για τα κύτταρα του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Natural Products, έδειξε ότι το Graviola επιλεκτικά σκοτώνει  κύτταρα καρκίνου του παχέος εντέρου με δυναμική 10.000 φορές τη δραστικότητα της αδριαμυκίνης. Άλλες ελπιδοφόρες και εν εξελίξει έρευνες στο Πανεπιστήμιο Purdue υποστηρίζονται από μια επιχορήγηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.  
Πρόσφατα οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου Purdue διαπίστωσαν ότι τα φύλλα από το δέντρο Graviola σκότωσαν τα καρκινικά κύτταρα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά των καρκινικών κύτταρων του προστάτη και του παγκρέατος. 
Σε μια ξεχωριστή μελέτη, οι ερευνητές του Purdue έδειξαν ότι τα φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην απομόνωση και τη θανάτωση κυττάρων του καρκίνου του πνεύμονα. Ίσως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της μελέτης που αναφέρεται παραπάνω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας είναι ότι το Graviola έχει στόχο επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας όλα τα υγιή ανέγγιχτα. Το Graviola φαίνεται να είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση ή συμπληρωματική θεραπεία.
Κάνετε την έρευνά σας για το graviola και σας προτείνω να δείτε και αυτό:

Όπλο ενάντια στον καρκίνο!

Dr Λ. Γερακούλιας Ολιστικός αυτοάνοσων ασθενειών

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου